• Home
  • De Wijnkring
    • Bestuur
    • Locatie
  • Contacteer ons
    • Lid worden
    • Degustatie bijwonen
    • Deelnemen Wijnbeurs
    • Basiscursus “Wijnproeven”
  • Privacy verklaring

Wijnkring Gent

  • Jaaroverzichten
  • Degustaties
    • 2022-2023
    • 2021-2022
    • 2020-2021
    • 2015-2020 >>
      • 2019-2020
      • 2018-2019
      • 2017-2018
      • 2016-2017
      • 2015-2016
    • 2010-2015 >>
      • 2014-2015
      • 2013-2014
      • 2012-2013
      • 2011-2012
      • 2010-2011
    • 2005-2010 >>
      • 2009-2010
      • 2008-2009
      • 2007-2008
      • 2006-2007
      • 2005-2006
    • 2003-2005 >>
      • 2004-2005
      • 2003-2004
  • Wijnbeurs
  • Wijnpers
You are here: Home / Uncategorized / 28-04-2019 : 29ste Kapittelbanket

28-04-2019 : 29ste Kapittelbanket

Het bestuur van de Wijnkring nodigt alle leden, alsook familie en vrienden, uit op het jaarlijks Kapittelbanket dat zal doorgaan op zondagmiddag 28 april 2019 in Feestzaal Paul de Pierre te Maarkedal. Het restaurant werd bekroond met de felbegeerde DRUIVENTROS van Gault & Millau, een bijzondere erkenning voor wijnkaart en wijnbediening.

Het belooft een culinair hoogtepunt te worden, ons jubileumjaar waardig.

Paul Henri Cuvelier, gepassioneerd en gediplomeerd wijnsommelier en Inge Allegaert ontvangen ons met de nodige flair en finesse in hun vernieuwde feestzaal in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Paul Henri sleepte vorig jaar de prestigieuze erkenning binnen van “Eerste Maître d’hôtel van België” en is tevens genomineerd voor de award “Sommelier of the Year 2019”. Fabian Bail, chef in de keuken behaalde dit jaar zilver op de finale “Eerste kok van België” en wordt bijgestaan door Paulien D’Huyver, op 17 jarige leeftijd dit jaar uitgeroepen tot “Beste Keukencommis van België”.

Het bestuur van de wijnkring heeft de uitdaging van Paul-Henri aanvaard om bij elk gerecht een alternatieve wijn te selecteren tegenover de wijn die hij zelf zal voorstellen.

Thema banket: aangepaste wijnen versus eigen wijnen

 

Assortiment van 7 hapjes van de chef

Gravad lax met guacamole, wasabi-room en wakame
—-
Gegrilde Belgische asperges a la flamande
—-
Herford AA rundskleinhoofd op lage temperatuur gegaard
Zandwortel, boerenkool, aardpeer, demi glacé met rode wijn
—-
Gratin van passievrucht en mango met vanille-ijs

 

De prijs bedraagt 95 euro inclusief wijnen en 80 euro zonder.


facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
PinterestSave

Tags

Alsace Alto Adige Amerika Beaujolais België Bio Blind Bordeaux Bourgogne Californië Campanië Canada Champagne Chili Corsica Côtes-du-Rhône Druiven Duitsland Frankrijk Griekenland Italië Jura Languedoc-Rousillon Libanon Loire Nieuw-Zeeland Oost-Europa Oostenrijk Pinot Noir Piëmonte Porto Portugal Priorat Ribera Del Duero Rosé Savoie Sherry Soave Spanje Sud-Ouest Syrah Toscane Umbrië Wijn en gerecht Zuid Afrika

Copyright Wijnkring Gent © 2023 · WordPress · Log in