Het bestuur van de Wijnkring nodigt alle leden, alsook familie en vrienden, uit op het jaarlijks Kapittelbanket dat ingevolge ons 40-jarig jubileum zal doorgaan in de ons wel bekende Feestzaal Paul de Pierre te Maarkedal. Het restaurant werd bekroond met de felbegeerde DRUIVENTROS van Gault & Millau, een bijzondere erkenning voor wijnkaart en wijnbediening.
Het belooft net zoals voorgaande jaren een culinair hoogtepunt te worden, met bij elk gerecht 2 verschillende wijnen.
Paul Henri Cuvelier, gepassioneerd en gediplomeerd wijnsommelier en Inge Allegaert ontvangen ons met de nodige flair en finesse in hun vernieuwde feestzaal in het hartje van de Vlaamse Ardennen.
Paul Henri sleepte in 2018 de prestigieuze erkenning binnen van “Eerste Maître d’hôtel van België” en was tevens genomineerd voor de award “Sommelier of the Year 2019”. Fabian Bail, chef in de keuken, behaalde reeds een 4-tal keren de finale “Eerste kok van België” met derde plaatsen in 2016 en 2019 en tweede plaatsen in 2017 en 2020 als gevolg. Ook behaalden zij al 3 titels voor beste “Zaal- en Keukencommis van “België”.
In november 2021 wonnen ze als eerste Belgen de ‘Copa Jerez’ voor beste sommelier, beste chef en beste ‘overal winner’.
Het bestuur van de wijnkring heeft de uitdaging van Paul-Henri aanvaard om bij elk gerecht een alternatieve wijn te selecteren tegenover de wijn die hij zelf zal voorstellen.
Thema banket: aangepaste wijnen versus eigen wijnen
6 gastro hapjes bij het aperitief
——-
Gerijpt Holstein rund / gemarineerde courgette / hummus / gepekelde radijs
——-
Gebakken witte lenghaasje / gepofte jonge wortel / koolrabi / zwarte look / beurre blanc
——-
Lamsfilet / kruidenkorst / auberginekaviaar / gepofte knollen / rozemarijn
——-
Chocolade / rode vruchten / sinaas / sakura
——-
Koffie
Begin maar alvast te sparen.