• Home
  • De Wijnkring
    • Bestuur
    • Locatie
  • Contacteer ons
    • Lid worden
    • Degustatie bijwonen
    • Deelnemen Wijnbeurs
    • Basiscursus “Wijnproeven”
  • Privacy verklaring

Wijnkring Gent

  • Jaaroverzichten
  • Degustaties
    • 2025-2026
    • 2021-2025 >>
      • 2024-2025
      • 2023-2024
      • 2022-2023
      • 2021-2022
      • 2020-2021
    • 2015-2020 >>
      • 2019-2020
      • 2018-2019
      • 2017-2018
      • 2016-2017
      • 2015-2016
    • 2010-2015 >>
      • 2014-2015
      • 2013-2014
      • 2012-2013
      • 2011-2012
      • 2010-2011
    • 2005-2010 >>
      • 2009-2010
      • 2008-2009
      • 2007-2008
      • 2006-2007
      • 2005-2006
    • 2003-2005 >>
      • 2004-2005
      • 2003-2004
  • Wijnbeurs
  • Wijnpers
You are here: Home / Uncategorized / 05-09-2021 : 30ste Kapittelbanket – Driemaal is scheepsrecht

05-09-2021 : 30ste Kapittelbanket – Driemaal is scheepsrecht

Het bestuur van de Wijnkring nodigt alle leden, alsook familie en vrienden, uit op het jaarlijks Kapittelbanket dat ingevolge de Coronacrisis reeds twee maal, op het laatste ogenblik, werd geannuleerd. Wij hopen dat tegen de nieuwe datum, zondagmiddag 05 september 2021, iedereen gevaccineerd geraakt en in de zomer de nodige energie zal opgedaan hebben om, zoals aangekondigd, afspraak te maken in Feestzaal Paul de Pierre te Maarkedal. Het restaurant werd bekroond met de felbegeerde DRUIVENTROS van Gault & Millau, een bijzondere erkenning voor wijnkaart en wijnbediening.

Het belooft net zoals vorig jaar een culinair hoogtepunt te worden, op basis van een gelijkaardige formule.

Paul Henri Cuvelier, gepassioneerd en gediplomeerd wijnsommelier en Inge Allegaert ontvangen ons met de nodige flair en finesse in hun vernieuwde feestzaal in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Paul Henri sleepte in 2018 de prestigieuze erkenning binnen van “Eerste Maître d’hôtel van België” en was tevens genomineerd voor de award “Sommelier of the Year 2019”. Fabian Bail, chef in de keuken, behaalde reeds een 4-tal keren de finale “Eerste kok van België” met derde plaatsen in 2016 en 2019 en tweede plaatsen in 2017 en 2020 als gevolg. Ook behaalden zij al 3 titels voor beste “Zaal- en Keukencommis van “België”.

Het bestuur van de wijnkring heeft de uitdaging van Paul-Henri aanvaard om bij elk gerecht een alternatieve wijn te selecteren tegenover de wijn die hij zelf zal voorstellen.

Thema banket: aangepaste wijnen versus eigen wijnen

Assortiment van 7 hapjes van de chef

Sint-Jacobsvruchten met guacamole, wakame, gepekelde radijs en citrus
—-
Zeebaarsfilet met artisjok, tomaat, citroengras en dashi
—-
Pluma Iberico met spitskool, Gandaham en kervelwortel
—-
Duindoornbes, hibiscus, ananas en mandarijn

De prijs bedraagt 95 euro inclusief wijnen en 80 euro zonder.

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
PinterestSave

Tags

Alsace Amerika Argentinië Beaujolais België Bio Blind Bordeaux Bourboulenc Bourgogne Campanië Champagne Chardonnay Chili Clairette Côtes-du-Rhône Druiven Duitsland Frankrijk Grenache blanc Griekenland Italië Jura Languedoc-Rousillon Loire Malbec Nieuw-Zeeland Oost-Europa Oostenrijk Pinot Noir Piëmonte Portugal Rhône Ribera Del Duero Riesling Roussanne Sauvignon Blanc Savoie Spanje Sparkling Sud-Ouest Syrah Toscane Wijn en gerecht Zuid Afrika

Copyright Wijnkring Gent © 2025 · WordPress · Log in