Wijnliefhebbers zien vaak door de bomen het bos niet meer. Biologisch is in de keuken en bij de meeste mensen thuis al lang geen onbekende meer, maar de wijnen lijken in ons aankoopgedrag wat achterop te hinken. Biowijn, dat is toch troebele wijn die niet zo fris ruikt? In sommige restaurants kiezen jonge sommeliers inderdaad al eens voor heel bizarre wijnen met een niet meteen appetijtelijke neus, maar er zijn heus wel heerlijke ontdekkingen te doen!
Jasper gaat die avond dieper in op de verschillen tussen drie typen landbouwmethodes – biologisch, biodynamisch en natuurlijk en presenteert ons een selectie van lekkere bio(dynamische) wijnen.
| Domein | Wijn | Score (%) | Druiven |
|---|---|---|---|
| Au Bon Climat | Santa Maria Valley AVA - Wild Boy 2023 | 79,8 | Chardonnay |
| Weingut Heyman-Löwenstein | Moesel - Schieferterasse 2020 | 80,3 | Riesling |
| Filipa Pato & William Wouters | Bairada - Flos Castanea 2022 | 69,4 | Bical |
| Azienda vitivinicola Paraschos | Friuli-Venezia Giulia - Ribolla 2015 | 70,2 | Ribolla Gialla |
| Enderle-Moll | Baden - Liaison 2021 | 79 | Pinot noir |
| Domaine Jean Foillard | Beaujolais - Côtes de Puy 2022 | 84,8 | Gamay |
| Natenadze Wine Cellar | Samstskhe-Javakheit Meskheti - Meskhuri 2020 | 78,7 | Meskhuri sapere, Kharistvala shavi, Tskhenis dzudzu tetri |
| Azienda Agricola Grasso Fratelli | Barbaresco - Giacosa Spessa 2016 | 85,2 | Nebbiolo |
| Château Le Puy | Côtes de Francs - Emilien 2019 | 87,7 | Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Malbec,, Carmenère |
| Degustatie | Wijnpers artikel | Etiketten |
|---|---|---|
| Bio Wijnen | | |