
Feestmaand december en hoe kunnen we dit beter eren dan met bubbels. Gelukkig kent Frankrijk 8 verschillende crémants, dus kunnen we er van elk één laten proeven. Het idee voor deze degustatie ontsproot uit het brein van ons bestuurslid Jeroen en hij mag dan ook de wijnen presenteren.
Deze schuimwijnen, gemaakt volgens de méthode traditionelle (vóór 1993 nog méthode champenoise genoemd), moeten niet alleen minstens 9 maanden in de fles zijn gefermenteerd maar, kennen naargelang de regio van productie, ook hun eigen bedruiving.
Domein | Wijn | Score (%) | Druiven |
---|---|---|---|
Domaine Ogereau | Crémant de Loire -'Brut de Schistes | Chenin, Chardonnay | |
Maison Vitteaut-Alberti | Crémant de Bourgogne - Cuvée Agnes Blanc de Blanc | Chardonnay | |
Celene | Crémant de Bordeaux - Black Pearl | Cabernet Franc, Merlot | |
Domaine André et Mireille Tissot | Crémant de Jura - Indigène | Pinot noir, Poulsard, Trousseau, Chardonnay | |
Sieur d’Argues Aimery | Crémant de Limoux - Grande Cuvee 1531 rosé | Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir | |
Achard-Vincent | Crémant de Die - Gabrielle de Richaud | Muscat à petits grains | |
Marc Kreydenweiss | Crémant d’Alsace | Pinot blanc, Pinot auxerrois, Chardonnay | |
Clos du Château de Menjoud | Crémant de Savoie - Les bulles d’Hortense | Altesse, Jacquère |
Degustatie | Wijnpers artikel | Etiketten |
---|---|---|
Spaanse witte wijnen |