Jawel, naast bier en chocolade bestaat er in België ook een traditie van wijn maken. Zo kent ons land prachtige witte, mousserende en rode wijnen, zowel droog fris en fruitige als droog en karaktervol of licht zoet. Deze degustatie wordt geleid door Gido Van Imschoot, voorzitter Vereniging Vlaamse Sommeliers, auteur en wine writer, die ons een dieper inzicht zal geven over de geschiedenis, de productiegebieden, de druiven en onze Belgische wijndomeinen.
Hieronder het overzicht van de gedegusteerde wijnen, de scores die ze die avond behaalden en een link naar het artikel van de wijnpers alsook de wijnetiketten.
Domein | Wijn | Score (%) | Druiven |
---|---|---|---|
Clos des Agaises | Cuvée Rufus | 78,2 | Chardonnay |
Wijndomein Kluisberg | Muller-Thurgau 2012 | 64,7 | Muller Thurgau |
Wijndomein Pietershof | Pinot Blanc 2012 | 67,7 | Pinot Blanc, Auxerrois |
Wijndomein Entre Deux Monts | Pinot Gris 2012 | 71,8 | Pinot Gris |
Wijnkasteel Genoels-Elderen | Chardonnay Blauw 2011 | 80,3 | Chardonnay |
Clos d'Opleeuw | Chardonnay 2011 | 88,9 | Chardonnay, Pinot Beurot |
Château Bon Baron | Acolon 2011 | 79,2 | Acalon |
Wijndomein Aldeneyck | Pinot Noir Barrique 2011 | 78,7 | Pinot Noir |
[table “7” not found /]