Al 10 generaties lang cultiveert de familie Bourgeois haar wijnen op de beste hellingen in het hartje van Sancerre te Chavignol, een pittoresk dorpje dat tevens vermaard is omwille van zijn geitenkaas, de Crottin de Chavignol. Tijdens deze degustatie gaan we het effect na van de verschillende terroirs op de Sauvignon Blanc druif.
De van vader op zoon overgeleverde kennis legt vooral de nadruk op het respect voor de bodem en traditionele vinificatietechnieken, wat uiteraard niet wil zeggen dat men hier niet openstaat voor vernieuwing en verbetering.
In aanwezigheid van de wijnbouwer Lionel Bourgeois zullen wij nagaan of de strenge selectie van de percelen, de aandacht bij iedere etappe in het productieproces en de minutieuze zorgen die worden besteed bij het verzorgen van de wijngaard en de druiven, inderdaad garant staan voor de hoogstaande kwaliteit die aan het domein Bourgeois wordt toegeschreven.
Hieronder het overzicht van de gedegusteerde wijnen, de scores die ze die avond behaalden en een link naar het artikel van de wijnpers alsook de wijnetiketten.
Domein | Wijn | Score (%) | Druiven |
---|---|---|---|
Henri Bourgeois | Petit Bourgeois 2006 - Vdp Jardin de la France | 74,4 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | Haute Victoire 2006 - Quincy | 69,1 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | Cuvée Exceptionelle 2006 - Sancerre | 71,7 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | La Côte des Monts Damnées 2006 - Sancerre | 80 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | La Demoiselle de Bourgeois 2006 - Pouilly Fumé | 78,3 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | Jadis 2004 - Sancerre | 77,3 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | La Bourgeoise 2005 - Sancerre | 85,8 | Sauvignon Blanc |
Henri Bourgeois | d'Antan 2005 - Sancerre | 89,2 | Sauvignon Blanc |
[table “18” not found /]