We zetten het jaar zoetjes in met intens geconcentreerde, zoete likeurwijnen. Deze wijnen zijn afkomstig van laat geoogste druiven die dan nog vaak zijn aangetast door de edele schimmel “botrytis cinerea” waardoor hen een uniek geur en smaakpalet wordt verleend.
De wijnen werden reeds een tijdje geleden aangekocht en konden verder tot rijping komen in de clubkelder. Wij starten met een Monbazillac om vervolgens 6 Sauternes te proeven. Bij de vier laatste wijnen presenteren wij een degustatiebordje met amandelcake, roquefort en foie gras.
Hieronder het overzicht van de gedegusteerde wijnen, de scores die ze die avond behaalden en een link naar het artikel van de wijnpers alsook de wijnetiketten.
Domein | Wijn | Score (%) | Druiven |
---|---|---|---|
Château Grand Chemin | Monbazillac 2004 | 65,6 | Sémillon |
Château de Camperos | Sauternes 1995 | 57,8 | Sémillon |
Château Closiot | Sauternes 1994 | 64,4 | Sémillon, Sauvignon Gris, Muscadelle |
Château de Rayne Vigneau | Sauternes 2000 | 80,5 | Sémillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle |
Château Suduiraut | Sauternes 1998 | 83,1 | Sémillon, Sauvignon Blanc |
Château Guiraud | Sauternes 1996 | 76,9 | Sémillon, Sauvignon Blanc |
Château Doisy-Daëne | Sauternes 1991 | 85,3 | Sémillon, Sauvignon Blanc |
[table “18” not found /]